Ju fler kockar. Desto bättre soppa.

Ju fler kockar. Desto bättre soppa.

Människor är vår främsta tillgång. När människor involveras i arbetet händer viktiga saker: engagemanget ökar, motivationen stärks och människor växer. Känslorna för det egna företaget stärks. Det tjänar alla på.

Dela på sociala medier
Involvering
Involvering

 

Genom att involvera medarbetare, kunder, leverantörer och partners genom hela projektprocessen får vi säkrare arbetsplatser, ökad effektivitet, högre kvalitet, sänkta kostnader och roligare arbete. Ju fler kockar desto bättre soppa, helt enkelt.

Vad menar vi egentligen med involvering?

Involvering för oss på Veidekke är både ett synsätt och arbetssätt. Involveringsarbetet löper som en röd tråd genom hela värdekedjan från marknad till garanti. Ta en titt på vad vårt involverande arbetssätt innehåller.

Planering som engagerar

När man arbetar med väl genomtänkta tidplaner får man en jämn takt i arbetet och medarbetarna hinner tänka igenom vad de behöver för resurser, material, utrustning med mera i god tid. Ett exempel på en involverande metodik som Veidekke har skapat kallar vi för Involverande Planering. En metodik som vi har förfinat under många år och som våra norska kollegor vann byggbranschens innovationspris för 2015. Genom att involvera alla i projektet tidigt, ökar ansvarstagandet för de planer vi som individ och grupp åtagit oss. Det skapar ett positivt klimat där vi blir mer motiverade och entusiastiska lagspelare.

 

Allt går att göra bättre. Och eftersom vi lever och andas involvering vill vi gärna höra vad du tycker om saken. Har du några synpunkter, eller kanske idéer som du vill förverkliga. Hör av dig till mig eller någon av mina kollegor!

 

Ta en titt på några av våra andra kliv mot framtidens byggbransch: Innovation och hållbarhet

Vill du prata med oss om detta?

Jimmy Bengtsson

VD, Veidekke Sverige , Solna

T: +46 70 537 91 10

jimmy.bengtsson@veidekke.se