Veidekke hjärtlig sponsor till Vasaloppet

Varje dag, året runt driver vi projekt från idé till färdig leverans för våra kunder. På samma självklara vis vill vi även uppmuntra till vardaglig hälsa och aktivitet året runt. Därför är Veidekke stolt sponsor till Vasaloppet – genom värdskap både under vinterveckan med Tjejvasan och sommarveckan med Vasastafetten och Vasakvartetten.

Gynnar oss alla

Vi vet att hälsosamma beteenden skapar ett hållbarare och säkrare arbetsliv, med bättre prestationer och ökat engagemang. Det gynnar oss alla i längden.

Samtidigt tror vi att vi kan skapa samhällsnytta genom att vara en motor för folkhälsa och samarbeta med en viktig organisation som Vasaloppet. Många runt om i Sverige har hjärtliga associationer till denna folkrörelse och varje år upptäcker många nya, såväl nybörjare som redan aktiva, tjusningen med Vasaloppet.

Så mycket mer än skidåkning

Tron på värdet av att involvera människor med olika erfarenheter, kompetenser och förmågor har alltid funnits i Veidekke. Den har kommit att bli så stark att det idag är en viktig del av vår affärsstrategi. Det matchar väl med Vasaloppets erbjudande där både laget och jaget främjas, genom såväl lag- som individuella lopp.

Vasaloppet är så mycket mer än ett skidlopp på nio mil. Idag bjuder Vasaloppet in till en vintervecka med tio varierade lopp på skidor och en sommarvecka med elva olika lopp i mountainbike och löpning. Möjligheter skapade för att passa så många som möjligt.

Veidekkes värdskap omfattar Tjejvasan, Vasastafetten och Vasakvartetten. Tjejvasan är ett populärt skidlopp på 30 km. Vasastafetten och Vasakvartetten är istället två löpningsarrangemang som genomförs under sommaren där lag om 10 respektive 4 deltagare springer Vasaloppsleden uppdelat i olika sträckor med varierad längd.

1.jpg

Om Vasaloppet

Vasaloppets vintervecka och sommarvecka lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över 1,6 miljoner deltagare tagit sig i mål. En motor för folkhälsa och föreningsliv.

Läs mer om Vasaloppet på vasaloppet.se