Frågor och svar om HMS och säkerhetsutbildningen

Det står att jag kan få ut mitt kursintyg i utbildningsportalen, vad menar ni med utbildningsportal?

  • Utbildningsportalen är den sida du kommer till efter att du registrerat dina uppgifter på hemsidan. Den sida du startar utbildningen i. Efter genomförd utbildning kan du testa att uppdatera sidan om du inte kan skriva ut ditt kursintyg på en gång. Om det fortfarande inte fungerar, kontakta Louise Sandberg (se nedan för kontaktuppgifter).

Jag kan inte starta utbildningen, det är bara en svart/grå ruta som kommer upp när jag trycker på play?

  • Det kan bero på att du har olika webbläsare på din dator. Om du har Google Chrome måste du gå in via denna webbläsare och starta utbildningen.

Jag kan inte skriva ut mitt kursintyg trots att jag har gjort kursen och klarat den, måste jag göra om allt från början?

  • Nej, det behöver du inte. Det kan hända att du stängt ner utbildningsfönstret lite för snabbt vilket gör att statusen inte uppdaterats som den ska. Kontakta Louise Sandberg så hjälper hon dig att få ut ditt kursintyg.

Jag har glömt mitt lösenord till inloggningen och det händer inget när jag trycker på länken att jag behöver ett nytt, vad gör jag?

  • Denna funktion stöds dessvärre inte i vårt svenska system utan har du glömt lösenord eller användarnamn maila alternativt ring till Louise Sandberg.

Måste jag göra om utbildningen varje gång jag kommer till en ny Veidekke-arbetsplats?

  • Nej, det behöver du inte. Säkerhetskursen tillämpas på alla våra arbetsplatser och är en gemensam utbildning. Säkerställ bara att du har ditt kursintyg med dig vid första besöket så får du ett klistermärke att fästa på ID06-kortet.

Jag har genomfört utbildningen men har ingen skrivare att ta ut kursintyget, vad gör jag?

  • Om du inte har tillgång till en skrivare finns det lite olika alternativ. Ett alternativ är att du sparar ner kursintyget på din dator och skickar ett mail med det bifogade dokumentet till dig själv. På så sätt kommer du åt kursintyget smidigt på andra datorer kopplade till skrivare men även om du har en smartphone som är kopplad till din mail. Ett annat alternativ är att du meddelar platsledningen att du gjort kursen men inte kunnat skriva ut intyget. Du kan låna en dator ute på arbetsplatsen och logga in dig på din sida i utbildningsportalen. Har du väl genomfört kursen kan du alltid logga in med ditt användarnamn och lösenord sedan visa/skriva ut ditt kursintyg på plats.

Jag hann inte slutföra kursen utan var tvungen att stänga av datorn mitt i, måste jag göra om kursen från början?

  • Nej, det måste du inte. Om du inte hann göra klart kursen i samband med första starten kan du logga in med ditt användarnamn och lösenord på nytt. Du kommer då se att det står fortsätt bredvid play-knappen istället för spela. Utbildningen startar från det läge du avbröt den sist.

 

Här hittar du den obligatoriska säkerhetsutbildningen.

Vill du prata med oss om detta?

Louise Åhlmans

HR-specialist , Göteborg

T: +46 70 270 42 78

louise.ahlmans@veidekke.se