Reportage

Visar reportage för

Magkänslan ledde till byggbranschen

Efter 15 år på AstraZeneca kände Katarina ett sug efter att jobba med kroppen och hade under ett par år sneglat mot byggbranschen, som hon fascinerades av. Idag jobbar hon som snickarlärling på Veidekkes dotterbolag BRA Bygg.

Många aktörer på lite yta

Det är en utmaning att bygga ett av Stockholms största garage. 36 000 kvm. 1022 parkeringsplatser. Långt. Smalt. Ett arbete som kräver betongkompetens och grundläggning utöver det vanliga. Lägg där till att det runtomkring byggs 6 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser. Där olika byggherrar, aktörer och Stockholm stad ska samsas på en liten yta. Välkommen till parkeringsgaraget i Hagastaden.

Involvering när det är som bäst

Att totalrenovera en grönklassad skola från 1950 är ett konststycke. Att lyckas medan den är i drift är något av en bragd. Men det som gör det här till en riktig solskenshistoria är att projektet blev klart före tidplan och under budget. Hur gick det till egentligen?

Att bygga för social hållbarhet

Vissa projekt är så speciella att de blir minnen för livet. Sedan en tid tillbaka har Veidekke glädjen att skapa en hållbar miljö för unga människor på ungdomshemmet Björkbacken i Göteborg. Målet är att göra samhällsnytta för unga tjejer mellan 12–16 år som av olika anledningar har hamnat snett.

Veidekkes hantering av corona-pandemin

Världen och Skandinavien befinner sig i en osäker och allvarlig situation. Så också Veidekke, och alla andra företag. Corona-pandemin sätter samhället på prov och för många företag kan det handla om framtiden.

Varför är mångfald så viktigt?

Veidekke är inne i en spännande strategisk förflyttning och i enlighet med koncernens riktlinjer kring mångfald, ska vi utmana machokulturen och tillsammans bli det mest inkluderande företaget i byggbranschen. Vi pratar med Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef för Eiendom Mälardalen, om hur hon ser på arbetet framåt.

Vad krävs för att bli bäst på jämställdhet?

Veidekke har alltid levt efter tron att involvering och samverkan är vägen fram för att bli en starkare helhet. Men för att bli det måste jämställdhetsarbetet hända i praktiken, på alla projekt och i alla grupper. Vi pratar med Charlotta Nilsén, affärsområdeschef för Veidekke Bygg, om hur hon ser på arbetet framåt.

Ursäkta röran, vi flyttar en stad!

Bergen tornar som vita pjäser i väster och skyddar det lilla samhället vi känner till som Kiruna. Därunder döljer sig det som dragit människorna hit, det som skapat jobb, kultur och goda liv. Malmgruvan, som påverkat generationer och som dramatiskt fortsätter att förändra människors liv, äter marken under staden och en flytt är oundviklig. Men hur gör man egentligen när man flyttar en stad?

Digitalisering sätter människan i fokus

Det är ingen underdrift att säga att byggsektorn är den industri som har släpat efter det senaste halvseklet. Men nu syns en trend där digitaliseringen tagit fart och förändrat oss i grunden.

Veidekke är Sveriges fjärde bästa arbetsgivare.

I Universums undersökning "Sveriges bästa arbetsgivare", där medarbetarna får säga sitt, hamnar Veidekke på fjärde plats av tvåhundra företag.