Reportage

Visar reportage för

Vindkraft - en ren och förnybar energikälla

I Kungsbacka söder om Göteborg ligger vindparken Iglasjön där vingarna från åtta vindkraftverk roterar storslaget och troget i vinden. Produktionen därifrån räcker till hushållsel för ungefär 16 000 villor. Eller 250 000 kylskåp. Vindparken är den senaste som Eolus Vind AB färdigställt och Veidekke Anläggning SydVäst har byggt fundament och infrastruktur.

Ett lyft för billigare boenden

Att bygga billigare boenden utan att ge för mycket avkall på kvalitet är branschens gordiska knut. Ett nytt koncept kanske har lösningen.

En dag med Jimmy

Linnea Åbyhammar vann tävlingen under årets Lava, Samhällsbyggnadssektionens arbetsmarknadsdag på KTH, där första pris var att under en dag uppleva hur det är att vara VD för Veidekke i Sverige. Linnea fick följa med Jimmy Bengtsson, VD Veidekke Sverige, till vår verksamhet i Uppsala.

Platschefen som hade tänkt sig en reporterkarriär

När Emelie Fjeld gick på gymnasiet så såg hon en framtid som reporter för Sveriges Radio, men ett sommarjobb på ett bygge fick Emelie på andra tankar. Idag har hon världens bästa jobb som platschef i Veidekke Bygg Väst och förstår inte varför inte alla vill jobba i byggbranschen. – Det är ju det roligaste man kan göra!

Platschefen som kan tala med norrmän.

Byggaren som blev anläggare

Leif Adamsson är projektchefen som gillar frågesport och drömmer om att resa till Tanzania. Han har byggt det mesta man kan bygga i betong från broar till industribyggnader och är mest stolt över tunneln till Öresundsbron. Vill du veta mer om glidformar är Leif mannen att fråga.

Förnyelse i byggbranschen

Göteborg är en tillväxtregion som står mitt i stora utmaningar för att skapa de bostäder och arbetstillfällen som förväntas framåt. Utmaningar som samtidigt innebär stora möjligheter. För att lyckas bygga en stad som står sig i både den nationella och internationella konkurrensen finns det olika vägar att gå. Eller också bara en. Mot en hållbar förnyelse.

Brobyggaren

Efter nio år som brobyggare var det dags för ett karriärkliv. Men istället för att ta den förväntade banan via arbetsledarrollen valde Mikael Lagerström att ta kontorsvägen till ”andra sidan”.

"En bra introduktion i både arbetslivet och Veidekke"

Den 13-14 oktober 2016 skapades historia inom Veidekke i Sverige. Då genomfördes nämligen i Stockholm den första gemensamma traineesamlingen för det i år nystartade traineeprogrammet.

Hon tar Arcona in i framtiden

Hon skulle aldrig ingenjör och definitivt inte jobba med installationer. Men till uppdraget som vd i Arcona tvekade Jeanette Saveros aldrig att säga ja.

Snart flyttar banken in i Pyramiden

Framtiden ligger i Solna. Precis bredvid Mall of Scandinavia byggs nu SEB:s nya kontor, kvarteret Pyramiden. Det är ett imponerande samarbete mellan flera olika aktörer som gjorts möjligt tack vare ett engagerat teamwork.