Reportage

Visar reportage för

Digitalisering sätter människan i fokus

Det är ingen underdrift att säga att byggsektorn är den industri som har släpat efter det senaste halvseklet. Men nu syns en trend där digitaliseringen tagit fart och förändrat oss i grunden.

Veidekke är Sveriges fjärde bästa arbetsgivare.

I Universums undersökning "Sveriges bästa arbetsgivare", där medarbetarna får säga sitt, hamnar Veidekke på fjärde plats av tvåhundra företag.

Förändring börjar på insidan

Ett samarbete för ökad inkludering blev startskottet för ett lyckat genus – och mångfaldsarbete, med ett tydligt mål – kulturförändring.

I täten för en jämställd byggbransch

För att attrahera och behålla fler kvinnliga yrkesarbetare startade Stephanie och Linnéa ett kvinnligt nätverk på Veidekke.

"Guldtillstånd” för Veidekke

Åkersberga Lastbilcentral har fått förnyat och utökat bergtäkttillstånd i Hakungetäkten i Vallentuna och ett helt nytt torvtäkttillstånd i Norrtälje. Båda tillstånden innebär att vi kan stärka vårt erbjudande som heltäckande anläggningsentreprenör.

Från Chalmers till trainee på Veidekke

”Första gången jag kom i riktig kontakt med Veidekke var på Chalmers arbetsmarknadsdagar, under VARM-mässan” berättar Jonas Bond, som studerat Civilingenjör Väg och Vatten på Chalmers.

Jag ser traineerollen som en möjlighet

Som trainee hos Veidekke erbjuds du att prova på tre olika områden inom verksamheten under två år. Det kan betyda att du börjar som arbetsledare ute på ett projekt för att senare arbeta med kalkyler på huvudkontoret. Att testa olika roller och projekt skapar större insikt i hela byggprocessen. Upplägget är individanpassat utifrån verksamheten och skiljer sig därför för alla traineer. Johanna Smedberg, som studerat byggteknik och design på KTH, berättar om sin upplevelse hos Veidekke.

Asfalt är en del av vårt DNA

Asfalt har funnits i Veidekkes vardag sedan starten i Norge. I Sverige har vi anläggningsverksamhet i stora delar av landet och vi är sedan några år en heltäckande anläggningsentreprenör som behärskar hela värdekedjan från idé till färdig produkt.

Rustad för osannolik katastrof

I Ringhals, söder om Göteborg har Vattenfall investerat 900 miljoner i en säkerhetsanläggning.

20 år på Veidekke – hur många slår det?

Under de senaste 20 åren har han jobbat på Veidekke Eiendom Sverige, nästan lika länge som Veidekke har funnits i Sverige.