Reportage

Visar reportage för

Veidekkes hantering av corona-pandemin

Världen och Skandinavien befinner sig i en osäker och allvarlig situation. Så också Veidekke, och alla andra företag. Corona-pandemin sätter samhället på prov och för många företag kan det handla om framtiden.

Varför är mångfald så viktigt?

Veidekke är inne i en spännande strategisk förflyttning och i enlighet med koncernens riktlinjer kring mångfald, ska vi utmana machokulturen och tillsammans bli det mest inkluderande företaget i byggbranschen. Vi pratar med Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef för Eiendom Mälardalen, om hur hon ser på arbetet framåt.

Vad krävs för att bli bäst på jämställdhet?

Veidekke har alltid levt efter tron att involvering och samverkan är vägen fram för att bli en starkare helhet. Men för att bli det måste jämställdhetsarbetet hända i praktiken, på alla projekt och i alla grupper. Vi pratar med Charlotta Nilsén, affärsområdeschef för Veidekke Bygg, om hur hon ser på arbetet framåt.

Ursäkta röran, vi flyttar en stad!

Bergen tornar som vita pjäser i väster och skyddar det lilla samhället vi känner till som Kiruna. Därunder döljer sig det som dragit människorna hit, det som skapat jobb, kultur och goda liv. Malmgruvan, som påverkat generationer och som dramatiskt fortsätter att förändra människors liv, äter marken under staden och en flytt är oundviklig. Men hur gör man egentligen när man flyttar en stad?

Digitalisering sätter människan i fokus

Det är ingen underdrift att säga att byggsektorn är den industri som har släpat efter det senaste halvseklet. Men nu syns en trend där digitaliseringen tagit fart och förändrat oss i grunden.

Veidekke är Sveriges fjärde bästa arbetsgivare.

I Universums undersökning "Sveriges bästa arbetsgivare", där medarbetarna får säga sitt, hamnar Veidekke på fjärde plats av tvåhundra företag.

Förändring börjar på insidan

Ett samarbete för ökad inkludering blev startskottet för ett lyckat genus – och mångfaldsarbete, med ett tydligt mål – kulturförändring.

I täten för en jämställd byggbransch

För att attrahera och behålla fler kvinnliga yrkesarbetare startade Stephanie och Linnéa ett kvinnligt nätverk på Veidekke.

"Guldtillstånd” för Veidekke

Åkersberga Lastbilcentral har fått förnyat och utökat bergtäkttillstånd i Hakungetäkten i Vallentuna och ett helt nytt torvtäkttillstånd i Norrtälje. Båda tillstånden innebär att vi kan stärka vårt erbjudande som heltäckande anläggningsentreprenör.

Från Chalmers till trainee på Veidekke

”Första gången jag kom i riktig kontakt med Veidekke var på Chalmers arbetsmarknadsdagar, under VARM-mässan” berättar Jonas Bond, som studerat Civilingenjör Väg och Vatten på Chalmers.