Reportage

Visar reportage för

Digitalisering sätter människan i fokus

Det är ingen underdrift att säga att byggsektorn är den industri som har släpat efter det senaste halvseklet. Men nu syns en trend där digitaliseringen tagit fart och förändrat oss i grunden.

Veidekke är Sveriges fjärde bästa arbetsgivare.

I Universums undersökning "Sveriges bästa arbetsgivare", där medarbetarna får säga sitt, hamnar Veidekke på fjärde plats av tvåhundra företag.

Förändring börjar på insidan

Ett samarbete för ökad inkludering blev startskottet för ett lyckat genus – och mångfaldsarbete, med ett tydligt mål – kulturförändring.

I täten för en jämställd byggbransch

För att attrahera och behålla fler kvinnliga yrkesarbetare startade Stephanie och Linnéa ett kvinnligt nätverk på Veidekke.

"Guldtillstånd” för Veidekke

Åkersberga Lastbilcentral har fått förnyat och utökat bergtäkttillstånd i Hakungetäkten i Vallentuna och ett helt nytt torvtäkttillstånd i Norrtälje. Båda tillstånden innebär att vi kan stärka vårt erbjudande som heltäckande anläggningsentreprenör.

”Kontaktsamtalen rekommenderar jag alla studenter att gå på”

Från ett tillbyggnads-projekt på ett ställverk till markentreprenörjobb och kalkylering – Jonas Bond berättar om sin traineetid på Veidekke.

”Ser traineerollen som en möjlighet”

Johanna Smedberg berättar om sin upplevelse som trainee på Veidekke.

Asfalt är en del av vårt DNA

Asfalt har funnits i Veidekkes vardag sedan starten i Norge. I Sverige har vi anläggningsverksamhet i stora delar av landet och vi är sedan några år en heltäckande anläggningsentreprenör som behärskar hela värdekedjan från idé till färdig produkt.

Rustad för osannolik katastrof

I Ringhals, söder om Göteborg har Vattenfall investerat 900 miljoner i en säkerhetsanläggning.

20 år på Veidekke – hur många slår det?

Under de senaste 20 åren har han jobbat på Veidekke Eiendom Sverige, nästan lika länge som Veidekke har funnits i Sverige.