Reportage

Visar reportage för

Förnyelse i byggbranschen

Göteborg är en tillväxtregion som står mitt i stora utmaningar för att skapa de bostäder och arbetstillfällen som förväntas framåt. Utmaningar som samtidigt innebär stora möjligheter. För att lyckas bygga en stad som står sig i både den nationella och internationella konkurrensen finns det olika vägar att gå. Eller också bara en. Mot en hållbar förnyelse.

Brobyggaren

Efter nio år som brobyggare var det dags för ett karriärkliv. Men istället för att ta den förväntade banan via arbetsledarrollen valde Mikael Lagerström att ta kontorsvägen till ”andra sidan”.

"En bra introduktion i både arbetslivet och Veidekke"

Den 13-14 oktober 2016 skapades historia inom Veidekke i Sverige. Då genomfördes nämligen i Stockholm den första gemensamma traineesamlingen för det i år nystartade traineeprogrammet.

Hon tar Arcona in i framtiden

Hon skulle aldrig ingenjör och definitivt inte jobba med installationer. Men till uppdraget som vd i Arcona tvekade Jeanette Saveros aldrig att säga ja.

Snart flyttar banken in i Pyramiden

Framtiden ligger i Solna. Precis bredvid Mall of Scandinavia byggs nu SEB:s nya kontor, kvarteret Pyramiden. Det är ett imponerande samarbete mellan flera olika aktörer som gjorts möjligt tack vare ett engagerat teamwork.

Veidekke och Utopia Arkitekter nominerade i prestigefull tävling

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter är nominerade i den prestigefulla tävlingen World Architecture Festival. Det är projekten för Bolindersplan på Kungsholmen och Hornsbruksgatan på Södermalm som finalister.

”Försöker skapa ett involverande ledarskap”

Emile Hamon, ansvarig för strategi och verksamhetsutveckling för Veidekke Bygg, är en av fyra kandidater till Guldhuset 2016. En utmärkelse för ledare inom samhällbyggnadssektorn som delas ut av CMB i samarbete med tidningen Byggindustrin, Byggherrarna, Fastighetsägarna, Svenska Teknik- och Designföretagen och Sveriges Byggindustrier.

Visualisering är involvering

På vårt projekt Brf Hovås Park, vår första etapp i Nya Hovås, söder om Göteborg har man satsat ordentligt på tydlig och lättillgänglig information. Det har ökat engagemanget och förståelsen samt bidragit till ett smärtfritt samarbete mellan alla på projektet.

Att vara ung ledare i Veidekke

Sofia Lander 29 år är platschef och tar för andra gången sig an uppgiften att leda ett tunnelinklädnadsprojekt. Denna gång Kärratunnlarna i Uddevalla norr om Göteborg.

Q&A: Varför jobbar du i Veidekke?

Linda jobbar som VDC-ingenjör på ett av våra egenregiprojekt. För henne är det viktigt att jobba i ett företag där man kan planera och påverka sin egen vardag. Att jobba enligt vårt involverande arbetssätt är en självklarhet för henne.