Reportage

Visar reportage för

Flykten som ledde till Sverige och Veidekke

Det krävs mod, en stark vilja och ett företag som litar på människor och som välkomnar mångfald och jämställdhet.

Med involvering står du aldrig still

Maria Olander, arbetsledare på projekt Flatås Park i Göteborg, konstaterar att involvering både motiverar och utvecklar dig själv och dem du jobbar med.

Uppskattat frukostmöte om kränkande särbehandling

Nolltolerans mot kränkande särbehandling och en självklar ambition att få de kvinnor som arbetar inom företaget att verkligen trivas – och på så sätt attrahera fler. Det är några första steg i arbetet med att göra Veidekke till Sveriges mest jämställda byggföretag. - Vi ska ha samma tydlighet vad gäller nolltolerans mot kränkande särbehandling som vi har när det gäller säkerhetsfrågor och underentreprenörer i två led, sa Jimmy Bengtsson under ett frukostmöte på temat som Veidekke bjudit in till.

Världsberömt 80-tal möter moderna kontor

Det gäller att tänka till i förväg när uppdraget är att renovera och modernisera en ikonisk 80-talsbyggnad, signerad arkitekten Ralph Erskine. Det kan Veidekkes team i Läppstiftet, Göteborgs välkända landmärke, skriva under på. I ett nära samarbete med fastighetsägaren Vasakronans projektorganisation användes den senaste teknologin och arbetsmetoderna för effektiv projektering och produktion.

Klivet in i framtiden

Hur kan det komma sig att produktivitetsutvecklingen i den fasta industrin tagit enorma kliv framåt medan byggindustrin stått mer eller mindre stilla de senaste 40 åren?

Vindkraft - en ren och förnybar energikälla

I Kungsbacka söder om Göteborg ligger vindparken Iglasjön där vingarna från åtta vindkraftverk roterar storslaget och troget i vinden. Produktionen därifrån räcker till hushållsel för ungefär 16 000 villor. Eller 250 000 kylskåp. Vindparken är den senaste som Eolus Vind AB färdigställt och Veidekke Anläggning SydVäst har byggt fundament och infrastruktur.

Ett lyft för billigare boenden

Att bygga billigare boenden utan att ge för mycket avkall på kvalitet är branschens gordiska knut. Ett nytt koncept kanske har lösningen.

En dag med Jimmy

Linnea Åbyhammar vann tävlingen under årets Lava, Samhällsbyggnadssektionens arbetsmarknadsdag på KTH, där första pris var att under en dag uppleva hur det är att vara VD för Veidekke i Sverige. Linnea fick följa med Jimmy Bengtsson, VD Veidekke Sverige, till vår verksamhet i Uppsala.

Platschefen som hade tänkt sig en reporterkarriär

När Emelie Fjeld gick på gymnasiet så såg hon en framtid som reporter för Sveriges Radio, men ett sommarjobb på ett bygge fick Emelie på andra tankar. Idag har hon världens bästa jobb som platschef i Veidekke Bygg Väst och förstår inte varför inte alla vill jobba i byggbranschen. – Det är ju det roligaste man kan göra!

Platschefen som kan tala med norrmän.

Byggaren som blev anläggare

Leif Adamsson är projektchefen som gillar frågesport och drömmer om att resa till Tanzania. Han har byggt det mesta man kan bygga i betong från broar till industribyggnader och är mest stolt över tunneln till Öresundsbron. Vill du veta mer om glidformar är Leif mannen att fråga.