Veidekke och Utopia Arkitekter nominerade i prestigefull tävling

Veidekke och Utopia Arkitekter nominerade i prestigefull tävling

09.09.2016 - 12:50

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter är nominerade i den prestigefulla tävlingen World Architecture Festival. Det är projekten för Bolindersplan på Kungsholmen och Hornsbruksgatan på Södermalm som finalister.

Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter är det enda nordiska bidraget som tagits sig hela vägen till final i World Architecture Festival som arrangeras i Berlin under slutet av november. Det är två möjliga projekt från Stockholm som valts ut av juryn. Bolindersplan och Hornsbruksgatan.

Bolindersplan ligger centralt belägget på Kungsholmen. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram en markanvisningsskiss  som kan tillföra en unik byggnad för staden. Förhoppningen är att bostäder i kombination med publika lokaler kan skapa liv och rörelse till en av Stockholms mest outnyttjade platser ett stenkast från Centralstationen.

Hornsbruksgatan ligger i hjärtat av Södermalm i populära omgivningar. Veidekke Bostad och Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag för tre nya bostadshus som ska placeras längs med Högalidsparkens södra kant. I förslaget finns också en allmän parkdel på husens tak.

”Vi är otroligt stolta att våra projekt på Hornsbruksgatan och Bolindersplan tillsammans med Utopia Arkitekter nominerats i en så fin tävling. Nu håller vi tummarna för att vi kan försvara de nordiska färgerna och vinna, säger Britta Braxhult, Affärsutvecklingschef ”.

World Architecture Festival (WAF) arrangeras i Berlin den 16 – 18 november och väntas välkomna mer än 3000 deltagare från hela världen. Läs mer om WAF