Platschefen som hade tänkt sig en reporterkarriär

Platschefen som hade tänkt sig en reporterkarriär

08.03.2017 - 11:08

När Emelie Fjeld gick på gymnasiet så såg hon en framtid som reporter för Sveriges Radio, men ett sommarjobb på ett bygge fick Emelie på andra tankar. Idag har hon världens bästa jobb som platschef i Veidekke Bygg Väst och förstår inte varför inte alla vill jobba i byggbranschen. – Det är ju det roligaste man kan göra!

 

Ketchuprepporter. Ketchup var ett ungdomsprogram som sändes i Sveriges Radio i slutet av nittiotalet början av tvåtusentalet. Via skolan fick Emelie in en fot på SVR som Ketchupreporter och fick göra en massa spännande reportage för Nelsonpanelen. Att det var media hon skulle hålla på med i framtiden var självklart när hon sökte in på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning media. Sommaren mellan 2 och 3 på gymnasiet fick hon sommarjobb på ett bygge och det blev början till en karriär inom byggbranschen. – Att jobba på ett bygge var fascinerande, utmanande men samtidigt konkret. Jag gillade projekttänket där nya problem uppstår som man kan finna lösningar på från tidigare erfarenheter. Efter arbetsdagens slut kunde jag verkligen se ett tydligt resultat av dagens arbete, det gav mig energi, berättar Emelie.

Bråttom ut på bygget. Efter gymnasiet blev det Tekniskt basår på Chalmers följt av 3 års studier på Affärsutveckling och entreprenörskap. – Jag ville snabbt ut på bygget och hade inte tid att lägga fem år på studier för att bli civilingenjör.

I dag är Emelie platschef för Älvporten i Göteborg. Projektet innebär en komplicerad ombyggnation av kontorslokaler under två års tid med befintliga hyresgäster kvar i byggnaden. Utmaningen ligger dels i att befintliga hyresgäster inte ska störas eller få en försämrad arbetsmiljö, dels att involvera beställaren och UE i HMS-arbetet samt att nå projektets HMS-mål; Rent bygge ger bättre HMS, bättre ekonomi och säkrare tider.

IMG_2402.JPG 

Högt i tak och mycket kärlek. - Vi har byggt upp detta projekt i samverkan med vår beställare Vasakronan som verkligen har lyssnat på oss. Tillsammans har vi tagit fram tidplaner, kalkyler och gjort riskbedömningar. I projektet talar vi öppet om vad vi vill åstadkomma med beställare, samarbetspartners och medarbetare. Vi är extremt tydliga med att "så här jobbar vi" och dessa mål strävar vi efter av den här anledningen. Vi har tagit fram en samverkansdeklaration som sitter uppe lite överallt på bygget. Vi pratar mycket om detta på våra måndagsmöten och vi har en utvärderingsmodell byggd på sju parametrar. Det är ett bra visuellt verktyg som är lätt för alla att förstå. I dag firade vi ett lyckat resultat med smörgåstårta, för det är alla som är med och bidrar till att det går så bra. Vi har jobbat mycket med "varför" och det har gjort att vi har ett extremt sammansvetsat team där vi bryr oss om varandra och inte är rädda för att säga ifrån.

Olika barn leka bäst. – Det är viktigt med en bra mix av kön och etnicitet i ett företag. När vi tänker olika ökar möjligheterna att hitta de bästa lösningarna. I dag är vi t.ex. för få kvinnor i byggbranschen och ett sätt att locka in fler kvinnor kan vara att tvätta bort stämpeln om att byggbranschen är för tuff för tjejer. Det kan kännas så om man kommer som ensam tjej till ett bygge. Därför tycker jag att det är viktigt att försöka placera främst nya tjejer på ett bygge där de kan få en kvinnlig kollega. Så var det för mig. På mitt första bygge var det en kvinnlig platschef som tog mig under sina vingar och hennes glädje inspirerade mig till en framtid inom bygg.  Istället för att tänka, kanon här har vi fem tjejer som vi placerar på fem olika projekt, placera dem på ett sätt där de kan få stöd av varandra. Nu har jag själv inga barn men jag vet att många tjejer tycker att det är svårt att kombinera att vara ute i produktion med familjelivet. Det spelar ingen roll om du har ett sjukt barn, bygget måste öppna 06.45. Kan vi hitta en smidig lösning på livspusslet kanske vi kan få in fler kvinnor i branschen. Själv har jag flera gånger bett om att få kvinnliga medarbetare på projektet för att uppnå en bra mix och det har aldrig varit några problem. Att det är en kvinna som är platschef på Älvporten ser alla som en tillgång mycket för att det blir en mjukare jargong.

Med bra HMS får vi gøy på jobbet. – Det gäller att få med sig HMS redan i projekteringen för då slipper vi jobba i en ständig uppförsbacke i projektet. När vi har en trygg och säker arbetsplats med ordning & reda och alla trivs, då har vi ett bra projekt. En positiv spiral skapas där man får allt med sig istället för emot sig. Vi behöver inte springa och släcka bränder utan har tid att planera och alla vet vad de ska göra. Det är viktigt att vi jobbar med alla delar av HMS, det blir lätt fokus på säkerheten men arbetsmiljö och hälsa är lika viktigt.

dvluwnfp3ragnbjlvzuo.jpg 

Vill vara med och bidra. Emelie är en av tre lyckliga medarbetare som får åka till Sydafrika i slutet av mars för att bidra till utbyggnaden av fotbollscentrat. – Det kommer att bli otroligt lärorikt. Känslan av att göra något för någon annan är stor och det är såklart en otroligt häftig resa. Jag hoppas kunna sprida glädjen om att jobba i byggbranschen till tjejerna och därmed ge dem nya drömmar om ett liv som de kanske inte kunnat föreställa sig.

Halvnorska. Emelies pappa är norrman och efter att hennes föräldrar skilt sig provade hon på att testa på sin norska del. I nästan två år gick hon i norsk skola utanför Oslo och har norska grundskolebetyg och kan prata flytande norska. En bra merit när man jobbar i ett norskt bolag.

Emelie om fem år. Hon vill inte gärna låsa sig fast vid en målbild längre fram i livet utan vill vara öppen för de chanser som kan uppstå. – För fem år sedan kunde jag inte drömma om att jag skulle sitta här och vara platschef för ett ombyggnadsprojekt på 10 000 kvm. Vi jobbar i möjligheternas företag. I Veidekke får man lov att ta för sig och det finns möjligheter att växa och utvecklas. Veidekke är det lilla stora företaget med en familjär grundstomme. Det finns mycket bra att falla tillbaka på i t.ex. verksamhetssystemet samtidigt som vi inom många områden är i en spännande embryo-fas. Jag gillar vårt involverande synsätt, en person kan inte kunna allt och det finns mycket att hämta hos alla, berättar Emelie. Ett drömprojekt finns dock i bakhuvudet, - Att få vara med att bygga vattenlandet på Liseberg hade ju varit coolt!

Emelie i heta stolen:

Vad innebär jobbet som platschef – Att man har ett väldigt roligt jobb. Man får vara där det händer, vara med och utveckla, både produkten och individer.

Vad är det bästa med ett värderingsstyrt företag – Att det får medarbetare att trivas

Vilken av Veidekkes värderingar är din favorit och varför – Grensesprengende, för att det öppnar för en kreativitet. Man tillåts vara i framkant.

Vad innebär involvering för dig – Att alla får känna sig sedda

Vem skulle du ta med dig till en öde ö – Bear Grylls, känns bra att ha med sig en överlevnadsexpert.

Vem skulle spela rollen som Emelie Fjeld i filmen om Emelie Fjeld? – Eftersom jag tillhör Harry Pottergenerationen måste jag säga att det vore riktigt coolt om Emma Watson hade tackat ja.

Vilken är din största extravagans? – Sneakers, jag har hur många som helst, ändå använder jag alltid favoriterna tills de inte håller ihop längre.

Vad är du riktigt bra på? – Jag kan sjunga

Hushållssyssla som du hatar mest av allt? – Para ihop strumpor

Har du något favoritcitat? – Fantasi är viktigare än kunskap

Om du får välja vem som helst – vem vill du ha som mentor? – Elon Musk