Mest av allt bygger vi team

Mest av allt bygger vi team

06.08.2019 - 10:19

Anna Engdahl, Affärs- och verksamhetsutvecklingschef på Affärsområde Anläggning berättar om sin vardag på Veidekke.

Anna Engdahl, Affärs- och verksamhetsutvecklingschef på Affärsområde Anläggning. Vad gör ni?

» Vi utför vi många spännande projekt inom anläggningssektorn, allt från plantering av tulpaner till megastora infrastrukturprojekt. Vi står för de grundläggande arbetena i branschen och ofta sker vårt jobb under marken och syns inte. Men det som vi gör mest är att jobba med att stärka människor och bygga väl fungerande team«, berättar Anna.

mest-av-allt-bygger-vi-team-anna.jpgHur ser din vardag ut?

» Jag är en rutinmänniska så när jag vaknar måste jag snabbt få en kopp te och tre riskakor för att komma igång innan jag och hunden ger oss ut på en löparrunda. Men när jag väl är på jobbet är varje dag unik med många möten med människor. En dag kan bestå av anbudsarbeten, strategi - och utvecklingsarbete, nya affärsupplägg, organisationsfrågor, projektrevisioner, skyddsronder, rekrytering och att presentera Veidekke för nya samarbetspartner. För mig är det viktigt att ha gøy på jobbet, det har jag här och jag får energi av att vara ute på projekt och träffa kollegor.

Vilka är de stora framtidsutmaningarna?

» För att växa organiskt och öka vår kompetens behöver vi vända oss till hela arbetsmarknaden och tänka mångfald! Vi behöver vara grensesprengende‹ och vi behöver hitta effektivare sätt att genomföra projekt. Tänka nytt och utanför boxen och fundera på vilka digitala arbetssätt som kan effektivisera vår verksamhet. «

Hur är det att vara kvinnlig chef i en mansdominerad värld?

» Jag tror det är lättare att vara kvinnlig chef än nyanställd kvinna i en mansdominerad värld. Jag har alltid trivts med att arbeta med män, men trivs lika bra med att arbeta med kvinnor. Jag är mycket tacksam över mina kvinnliga kollegor, som än så länge är för få. Jag tror vi alla skulle trivas ännu bättre om vi fick in fler tjejer i Veidekke och i branschen. «


Vi tror på involvering

På Veidekke är vi innovativa, framåtblickande och utmärker oss genom att arbeta involverande. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt Veidekke med ovanligt tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov.

Vill du bli en av oss?

Läs mer och se lediga jobb