Det var en gång…

Det var en gång…

28.08.2019 - 16:32

Norra Gubberogatan 32 var startplatsen. Så här gick det till när Veidekke kom till Sverige.

Gubbero var från början ett stort område betesmark utanför Göteborgs stad. På 1750-talet uppfördes en ståtlig byggnad på området på order av direktören för Svenska Ostindiska kompaniet, Magnus Lagerström. Sedan dess har det hänt mycket på platsen, men det viktigaste, sett med Veidekkes ögon, är nog att Norra Gubberogatan 32 var platsen för Veidekkes start i Sverige.

Så här gick det till. År 1998 köpte det svenska byggföretaget NCC ett bolag som hette Siab. Siab hade i sin tur många år innan dess samarbetat med Veidekke. För många som jobbade på Siab var uppköpet en dålig nyhet. Flera medarbetare på Siab kände nämligen inte för att bli en del av NCC. Man ville hellre vara en del av Veidekke. Planer började smidas.

Samma värderingar

» Veidekke och svenska Siab hade samarbetat i många projekt under flera år. Men när NCC köpte Siab upphörde det samarbetet. Veidekke ville satsa vidare i Sverige, och de svenskar som jobbade på Siab hade ett gott öga till oss «, berättar Hans Lyshaugen, som var en av grundarna i Sverige.

» Direkt efter att NCC köpte Siab hade vi ett möte på en uteservering i Karlstad hamn. Jag frågade Ivan Alexandersson (en av huvudpersonerna och som sedan blev vd för det nystartade bolaget), hur mycket pengar behövs för att starta ett nytt entreprenadbolag i Sverige ‹? Ivan svarade omedelbart, 10 miljoner, och vi kan skaffa hälften ‹. Sedan rullade det på. «

Eftersom relationen mellan Veidekke och Siab redan var stark, blev startsträckan i det närmaste obefintlig. Det första kontoret öppnades på Norra Gubberogatan 32, på översta våningen.

» Ju mer vi lärde känna Veidekke märkte vi att vi trivdes ihop och hade samma värderingar «, säger Per-Åke Asplund som också var en av de som var med från början.

Apropå värderingar. Veidekke har haft samma värderingar i många år och jobbat medvetet och noggrant med att få dem att leva och bli relevanta i verksamheten varje dag. Redan 1995 slog Veidekke fast sina värderingar i det så kallade Veidekke-huset, som i sin tur byggde på tankar, arbetssätt och arbetsfilosofi från 1940-talet. Grunden i Veidekke-huset är de fyra värdeorden Profesjonell, Redelig, Entusiastisk och Grensesprengende. Men hur var det då att dra igång Veidekke i Sverige?

» Vi började från scratch. Det var mycket som skulle ordnas för att få ett fungerande bolag. Det var svårt, men roligt, fortsätter Per-Åke, och vi hade bestämt oss för att lyckas. «

veidekke_artikel_det-var-en-gang_neitakk.jpg

» Nei takk «

Lyckades gjorde man. Inställningen känner man igen från hur Veidekke startade i Norge en gång i tiden (1936 för att vara exakt). Inställningen att inte ge vika, att göra sitt bästa och gå sin egen väg. Som till exempel när Veidekke tackade nej till ockupationsmakten år 1940. Det var året då Norge ockuperades, och Veidekke, som då var ett litet nystartat bolag som jobbade med att bygga vägar, fick frågan om de kunde bygga en flygplats. Aldrig i livet ‹, tänkte grundaren Gustav Piene. Istället flydde han och hans medarbetare till Sverige. När kriget var över blev Veidekke belönade för sitt ställningstagande och fick bland annat förtroendet att bygga Sola flygplats i Stavanger. Ett stort och viktigt uppdrag, för det då lilla företaget Veidekke.

Ville samarbeta

Tillbaka till 1998. Fortsättningen i Sverige var spännande. Veidekke var ett annorlunda företag som nu började etablera sig bland de stora byggjättarna. Och man hade en strategi. Eller som Mats Mared, styrelseordförande i Veidekke Anläggning under tidigt 2000-tal, uttryckte saken:

» Att springa samma lopp som konkurrenterna kallas tävling. Skanska, NCC och Peab har i kraft av storlek och kontaktnät mycket stora förutsättningar att besegra Veidekke i tävling! Strategi är att springa ett annat lopp än konkurrenterna! Veidekkes möjlighet är det senare. «

Det här med att ett norskt bolag etablerar sig i Sverige hör inte till vanligheterna, i alla fall inte under 1990-talet. Eller som Ole Arnfinn Opsahl, som var en drivande kraft bakom den svenska etableringen konstaterar:

» Det fanns ingen norsk entreprenör som hade lyckats etablera sig i Sverige på den tiden. Men vi hade lärt känna en del personer som vi uppskattade och skapade relation med. Vi startade på det viset verksamheten i Sverige baserat på att man ville samarbeta med oss.«

Något som rimmar bra med hur Arne Haaland, koncernchef för Veidekke 1962 till 1989, formulerade sig redan 1984. » Veidekke er en idé om hvordan mennesker best kan agere sammen for å oppnå gode resultater. «

veidekke_artikel_det-var-en-gang-kerstin.jpg

Bostadsbyggande

Veidekke växte och fick allt fler uppdrag. Nu började man även snegla på bostadsbyggande. Och för att kunna etablera sig i byggbranschen och bygga bostäder bestämde man sig år 2000 för att köpa Selmer Bostäder från Skanska. Det första projektet som Veidekke Bostad färdigställer på den svenska marknaden blir » Kvarteret Kerstin 21 «, i Västerås. Ett fyra våningar högt hus med åtta etagelägenheter, klart för inflyttning hösten 2000. Året därpå vinner projektet Västerås stads byggnadspris för sin gestaltning. » And the rest is history «, som det heter.

Idag är Veidekke Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Och den starka företagskulturen är intakt, kanske till och med starkare idag. En av anledningarna är kanske att medarbetare sedan 1980-talet erbjuds delägarskap. Idag äger medarbetarna ungefär 20 % av Veidekke, och är tillsammans en av företagets största ägare.

Det stora engagemanget är ingen slump. Veidekke har sedan länge jobbat med medarbetarinvolvering. Veidekke kallar det »involverande synsätt« och »involverande arbetssätt«, där det senare är en metodik som gjorde att Veidekke vann Årets Leanbyggare 2015. Tänk vad som kan hända när olika människor och kompetenser får till ett riktigt bra samarbete. Gubbero anno 1998.

En historisk plats.


Vi tror på involvering

På Veidekke är vi innovativa, framåtblickande och utmärker oss genom att arbeta involverande. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt Veidekke med ovanligt tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov.

Vill du bli en av oss?

Läs mer och se lediga jobb