”Kontaktsamtalen rekommenderar jag alla studenter att gå på”

”Kontaktsamtalen rekommenderar jag alla studenter att gå på”

29.10.2019 - 15:49

Från ett tillbyggnads-projekt på ett ställverk till markentreprenörjobb och kalkylering – Jonas Bond berättar om sin traineetid på Veidekke.

Första gången jag kom i riktig kontakt med Veidekke var på arbetsmarknadsdagarna på Chalmers, under Varm. Både under mitt tredje och fjärde år som student gick jag på kontaktsamtal med Veidekke.

Första tillfället pratade jag med en HR-ansvarig på Veidekke Bygg om sommarjobb, men tyvärr blev det inget den sommaren. Men året efter var jag på kontaktsamtal igen och då träffade jag en chef på marksidan i Göteborg. Sedan bjöd de in till en studentkväll som var några veckor efteråt, så det gick jag också på. Då fick jag ännu mer inblick i Veidekke som företag.

Så på kontaktsamtalet fick jag den personliga kontakten och på studentkvällen fick jag istället veta lite mer om själva företaget. Kontaktsamtalen rekommenderar jag alla studenter att gå på. Det är en bra chans att få prata med en chef eller någon från HR.

Denna kontakt ledde till att Jonas började praktisera på Veidekke, för att senare anställas som trainee.

Under min traineeresa hittills har jag varit på två väldigt olika projekt, så det är väldigt kul. Det ena var en tillbyggnad på ett ställverk med betoning på bygg, men ändå lite markarbete. Det skötte jag och platschefen mycket tillsammans. Det har också inneburit mycket kontakt med underleverantörer. Sedan i våras har jag varit på ett markentreprenörjobb. Där fick jag med mig egna yrkesarbetare, och då har det blivit lite mer planering och ekonomi. Nu ska jag in på kalkyl också.

 

Snabbfakta
 

Namn: Jonas Bond

Utbildning: Civilingenjör Väg och Vatten, Chalmers

Ålder: 26 år

Varför Veidekke? Familjärt! Och vikten av involvering tilltalar mig.