”Jag har valt helt rätt bransch”

”Jag har valt helt rätt bransch”

28.10.2020 - 18:56

När Hasan Ugur gick sista året på KTH blev han rekommenderad av en tidigare student att söka Veidekkes traineeprogram. I juni 2019 påbörjade han sin traineeanställning på Veidekke och är nu inne på sitt andra och sista år som trainee. Här berättar Hassan om hans förväntningar på Veidekke och vad som var viktigt i hans val.

Hur har ditt första år som trainee varit?

– Det har varit ett superroligt år! Jag inledde min traineeanställning som mättekniker på ett projekt i Nynäshamn. Där fick jag vara med under hela processen från handling till slutprodukt. Projektet innefattade mark, berg, konstbyggnader och tunnel, så många intressanta delar.

– I Nynäshamn var jag i drygt ett halvår, tills nu då jag gått över i rollen som projektingenjör på ett väldigt spännande projekt i Sickla. Där ett stationshus på 23 våningar byggs med tillhörande tunnelbana. För att sammanfatta det senaste året så har det varit väldigt lärorikt!

Vad var det som lockade med byggbranschen?

– Jag har varit intresserad av samhällsbyggnad så länge jag kan minnas. Ända sedan gymnasietiden och grundskolan har teknik och samhällsämnena varit mina favoritämnen i skolan, så bara det säger väl något, berättar Hasan med ett brett leende. Hasan berättar även att han alltid har varit nyfiken på att jobba i produktion men framförallt har brokonstruktion länge lockat honom.

– Det häftiga med brokonstruktion tycker jag är att den byggs för att stanna i många år, så en bro medför ju stor samhällsnytta. Jag har valt helt rätt bransch, det har känts rätt sedan första projektet!

Varför blev det Veidekke?

– När jag först sökte mig till Veidekke berodde det på en uppfattning om ett familjärt företag, och den känslan har verkligen besvarats och håller i sig. Jag har känt mig hemma sedan dag ett!

– Jag upplever jag att det finns en involverande kultur oavsett ålder, kön eller annat. Det finns en småföretagarkänsla på Veidekke även om vi tillhör en stor koncern, vilket jag verkligen trivs med. Jag upplever att det skapar förutsättningar för individuell utveckling och mina kollegor är väldigt generösa med att dela med sig av sina erfarenheter, så tillsammans skapar vi verkligen kollektiv intelligens.

Skulle du rekommendera Veidekkes traineeprogram?

– Ja, absolut, tycker verkligen om hela konceptet! Jag känner att min professionella utveckling har varit en prioritet för min chef, som haft kontinuerliga utvecklingssamtal med mig för att säkerställa att jag ständigt utvecklas.

– Vi hade även en riktigt bra första nätverksträff där vi fick träffa alla de andra traineerna från olika delar av landet. Sedan kom Corona, vilket har ställt till det lite för våra fysiska träffar, men då har vi hörts digitalt istället. Jag tycker även att jag har fått en riktigt bra mentor, så programmet möjliggör väldigt goda utbyten avslutar Hasan.

 

Snabbfakta
 

Namn: Hasan Ugur

Utbildning: Civilingenjör Samhällsbyggnad på KTH

Ålder: 24 år

Varför Veidekke? Fantastisk företagskultur med en stark värdegrund!