Bopolpodden firar 100 avsnitt!

Bopolpodden firar 100 avsnitt!

07.06.2021 - 16:43

Den bostadspolitiska debatten är hetare än någonsin och intresset för att delta i samtalet ökar. I veckan sänder Bopolpodden sitt 100:e avsnitt och tar nu sikte på 100 till. Bopolpodden är ett programformat inom bostadspolitik.se vars syfte att stimulera den bostadspolitiska debatten. Hemsidan och podden finansieras av Veidekke Sverige och OBOS Sverige men drivs av en självständig redaktion.

Hallå där Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke! Du är en av initiativtagarna till Bopolpodden som idag firar 100 avsnitt, hur känns det?

– Det är en fantastisk känsla att nå en så fin milstolpe och det ska vi givetvis fira. Intresset för Bopolpodden har egentligen växt stadigt sedan starten för cirka två år sedan, vilket också speglar det ökande intresset att medverka i programmet. Det innebär att vi kan leverera spännande innehåll med aktuella ämnen och intressanta gäster i 100 avsnitt till.

Bopolpodden utgör en del av debattsajten Bostadspolitik.se som har cirka 4 000 unika läsare i veckan. Berätta, varför startade du en hemsida och podd om bostadspolitik?

– Vi ville skapa ett samlat forum för den bostadspolitiska debatten, där olika analyser, åsikter och idéer kan leda till ny inspiration, informationsutbyte och bättre politiska förslag för en samlad svensk bostadspolitik. Det är den ambitionen vi hade från början och det är den vi har idag.

Veckans avsnitt av Bopolpodden med externa gäster släpps ju på måndagar, men vad är Veckans Aktuellt?

– Veckans Aktuellt är ett kort avsnitt av podden där vi expertkommentatorer analyserar veckans viktigaste nyheter och programmet sänds på fredag morgon. Samma dag skickar vi även ut ett kostnadsfritt nyhetsbrev till närmare 2 500 prenumeranter där vi samlar allt man behöver för att hålla sig uppdaterad i debatten. Sedan vill jag också lägga till att Bostadspolitik.se även har 13 stående krönikörer med helt olika bakgrunder och vi publicerar minst en krönika och en ledare i veckan, samt debattartiklar löpande.

Avslutningsvis, vilka är de viktigaste bostadspolitiska frågorna just nu?

– Personligen är jag starkt engagerad i frågor som orsakar höga trösklar för unga och andra ekonomiskt svaga grupper som på grund av brist på kötid, kapital och kraftiga kreditrestriktioner tvingas bo kvar hemma eller vända sig till en dyr andrahandsmarknad. Men bortsett från det så domineras den bostadspolitiska debatten just nu även av frågor som berör hyressättningssystemet, marknadshyror, strandskyddet, bristen på småhus och det kommunala markmonopolet. – I utkanten av den rena bostadsdebatten kan vi också se ett ökat intresse för det utbredda problemet med byggföretag som fuskar med löner och skatter m m. Allt detta kommer vi att fortsätta att spegla på bostadspolitik.se och bopolpodden.

 

Besök bostadspolitik.se och lyssna på senaste avsnittet av Bopolpodden