Plushuset, Malmö

Tidsram
April 2015 - hösten 2016
Omfattning

130 MSEK

Adress
Hjalmar Gullbergsgatan, Malmö
Byggherre
NIAM
Arkitekt/konsult
Horisont arkitekter
Kontraktsform
Samverkansentreprenad
Visa på karta

Veidekke fick fortsatt förtroende av NIAM att bygga om etapp 2 av kvarteret Nora till moderna flexibla kontorslokaler med en kontraktssumma på 116 mkr.

Uppdraget innebar fortsatt ombyggnad av kontorslokaler i Kv. Nora. Tidigare har Veidekke byggt om andra halvan av huset till kontorslokaler åt Skatteverket. Fortsättningen hade i syfte att, precis som åt Skatteverket, bygga om resterande del av huset till ett modernt kontor med öppet landskap och ljusgård med glastak samt att ge möjlighet för flera hyresgäster att hyra olika delar. Efter ombyggnaden uppfyller fastigheten kraven för Miljöbyggnad Silver.

NIAM är en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden som erbjuder fastigheter av hög kvalitet. Därför är det också viktigt att de leverantörer som vi använder oss av kan leva upp till våra högt ställda krav på kvalitet, kostnadseffektivitet och professionalism. Att Veidekke får ett utökat förtroende är ett resultat av att de lever upp till våra förväntningar
- Hans Lisserkers, Head of Project Development NIAM.

Projektet  omfattar ca 12 000 kvm lokalyta, entréplan och källare. Rivningsarbetet för denna etapp påbörjades i april 2015.

Samarbetspartners var NIAM, Horisont arkitekter, Allegro Projekt m.fl. Projektet genomfördes som en samverkansentreprenad tillsammans med NIAM samt berörda installationsföretag.

Vill du diskutera ett projekt?

Ulf Sterner

Regionchef, Region Bygg Syd , Lund

T: +46 46 19 94 00

ulf.sterner@veidekke.se