Chalmers Samhällsbyggnad, Göteborg

Tidsram
Februari 2016 - augusti 2017
Omfattning

30 000 kvm lokalyta

Adress
Sven Hultins Gata nr 6
Byggherre
Akademiska Hus AB
Arkitekt/konsult
White Arkitekter
Kontraktsform
Utförandeentreprenad i samverkan
Visa på karta

Samverkan och integration ska prägla de nya lokalerna för lärande och forskning inom Chalmers Samhällsbyggnad och ge en unik möjlighet till fysiska möten mellan forskare, studenter och näringsliv.

Veidekkes del av projektet omfattar ombyggnad av ca 30 000 kvm lokalyta som beräknas vara färdigställt i augusti 2017. Entreprenadformen är utförandeentreprenad i samverkan.

Veidekke bidrar till projektet med en bred och samlad kompetens av samverkansentreprenader. Våra samverkansentreprenader bygger på involvering som handlar om att skapa ett samspel som utnyttjar allas kompetens. På det sättet skapas förutsättningar för lärande och kontinuerlig utveckling samt ökad lönsamhet för alla.

Det är alltså samverkan och integration som ska prägla framtidens lärande och forskning inom Chalmers Samhällsbyggnad, där institutionerna Arkitektur och Bygg & Miljö ingår. Som ett led i att uppnå den visionen sker nu en omfattande ombyggnad som ska bidra till fler kreativa och stimulerande pedagogiska miljöer med hållbar utveckling i fokus. De nya lokalerna ska också ge en unik möjlighet till fysiska möten mellan forskare, studenter och näringsliv genom att stråk och mötesplatser skapas genom hela kvarteret, från nuvarande Arkitekturhuset i norr till Johanneberg Science Park i söder. Totalt investerar Akademiska Hus på uppdrag av Chalmersfastigheter AB cirka 360 miljoner kronor i projektet.

Ombyggnaden är ritad av White Arkitekter. Ambitionen är att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket är en teknisk utmaning i en gammal byggnad.

Illustration: White Arkitekter

Ladda ner som pdf

Vill du diskutera ett projekt?

Stephan Woodbridge

Regionchef, Region Bygg Väst , Göteborg

T: +46 70 581 97 20

stephan.woodbridge@veidekke.se