Kungsportshuset, Göteborg

Tidsram
Februari 2016 - våren 2018
Omfattning

145 milj SEK

Adress
Östra Larmgatan 18
Byggherre
Castellum AB
Arkitekt/konsult
White Arkitekter
Kontraktsform
Generalentreprenad i samverkan
Visa på karta

Ombyggnation av den välkända kulturbyggnaden ”Gamle Port” i centrala Göteborg till en högkvalitativ kultur- och nöjesarena.

Eklandia Fastighets AB gav Veidekke i uppdrag att förvandla den välkända kulturbyggnaden ”Gamle Port” i centrala Göteborg till en högkvalitativ kultur- och nöjesarena.

Ombyggnationen omfattade en totalrenovering på cirka 3 400 kvm med bl.a. grundförstärkning, invändig pålning och ny fasad. Påbyggnaden bestod av en ny våning med ett torn, som bland annat ska användas för kontorsverksamhet. Projektet genomfördes enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå Silver.

Valet av entreprenör föll på Veidekke för att de visade stor kunskap och erfarenhet av centrala ombyggnadsprojekt, och ställde en kunnig organisation till förfogande, liksom mötte våra högt ställda krav på hållbarhet, arbetsmiljö och kvalitet
Cecilia Fasth på Eklandia Fastighets AB

2E Group, av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin, har tecknat ett 18-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Eklandia Fastighet

Fastigheten med restaurangen Gamle Port uppfördes 1856 för bostäder, affärer och verkstäder. 1918 öppnade den första restaurangen i bottenvåningen. Nu nästan hundra år senare av olika typer av restaurang- och nattklubbsföretagsamhet är det dags för en hållbar och varsam renovering för att möta en ny tid.

Vill du diskutera ett projekt?

Mattias Bylerius

Regionchef, Region Bygg Väst , Göteborg

T: +46 76 126 40 26

mattias.bylerius@veidekke.se