Sirius 3, Malmö

Tidsram
Mars 2016 - 2017
Omfattning

180 milj SEK

Adress
Carlsgatan, Malmö
Byggherre
Wihlborg
Arkitekt/konsult
Tema
Kontraktsform
Samverkansentreprenad
Visa på karta

Intill Malmö centralstation, bygger vi kvarteret Sirius. Med plats för upp emot 500 personer är det en fastighet som blickar mot framtiden och ger en försmak av den nya stadsdel som nu växer fram. Projektet präglas av öppenhet och involvering, med nära samarbete från start, för att få till ett så bra resultat som möjligt.

Veidekke Bygg Syd har av Wihlborg fått i uppdrag att bygga kontorshuset Sirius i ett av Malmös nya utvecklingsområden, Nyhamnen. Projektet är en samverkansentreprenad med en ordersumma på cirka 180 MSEK. Sirius kommer att miljöklasscficeras med högsta miljöstatus, Miljöbyggnad Guld.

Uppdraget innebär att Veidekke kommer att uppföra en byggnad på 11 000 kvm med plats för cirka 500 personer i flexibla kontor och ett bottenplan med möjlighet till butiker och service. Sirius är ritad av Tema i Malmö. Bygget är påbörjat och 2017 kommer kontorshuset Sirius vara inflyttningsklart endast ett stenkast från Malmö Centralstation. Det stationsnära läget skapar goda förutsättningar för hyresgästerna att pendla med buss eller tåg, ytterligare en aspekt på hållbarhet.

Vi har från start arbetat i nära samarbete tillsammans med Wihlborgs och övriga delaktiga som arkitekter, konstruktörer, installatörer mm. för att utveckla och fastställa utformningen av Sirius till ett mycket vackert och funktionellt kontorshus. Projektet präglas av öppenhet och involvering från alla för att få till ett så bra resultat som möjligt
Karl Lindberg, arbetschef på Veidekke.

Vill du diskutera ett projekt?

Ulf Sterner

Regionchef, Region Bygg Syd , Lund

T: +46 46 19 94 00

ulf.sterner@veidekke.se