Sirius 3, Malmö

Tidsram
Mars 2016 - 2017
Omfattning

180 milj SEK

Adress
Carlsgatan, Malmö
Byggherre
Wihlborg
Arkitekt/konsult
Tema
Kontraktsform
Samverkansentreprenad
Visa på karta

Intill Malmö centralstation, har vi byggt kvarteret Sirius. Med plats för upp emot 500 personer är det en fastighet som blickar mot framtiden och ger en försmak av den nya stadsdel som nu växer fram. Projektet präglades av öppenhet och involvering, med nära samarbete från start, för att få till ett så bra resultat som möjligt.

Veidekke Bygg Syd fick i uppdrag av Wihlborg att bygga kontorshuset Sirius i ett av Malmös nya utvecklingsområden, Nyhamnen. Projektet var en samverkansentreprenad med en ordersumma på cirka 180 MSEK. Sirius miljöklasscficerades med högsta miljöstatus, Miljöbyggnad Guld.

Uppdraget innebar att Veidekke uppförde en byggnad på 11 000 kvm med plats för cirka 500 personer i flexibla kontor och ett bottenplan med möjlighet till butiker och service. Sirius är ritad av Tema i Malmö. Det stationsnära läget skapar goda förutsättningar för hyresgästerna att pendla med buss eller tåg, ytterligare en aspekt på hållbarhet.

Vi har från start arbetat i nära samarbete tillsammans med Wihlborgs och övriga delaktiga som arkitekter, konstruktörer, installatörer mm. för att utveckla och fastställa utformningen av Sirius till ett mycket vackert och funktionellt kontorshus. Projektet präglas av öppenhet och involvering från alla för att få till ett så bra resultat som möjligt
Karl Lindberg, arbetschef på Veidekke.

Vill du diskutera ett projekt?

Ulf Sterner

Regionchef, Region Bygg Syd , Lund

T: +46 46 19 94 00

ulf.sterner@veidekke.se