Jenåsen Vindpark, Sundsvall

Tidsram
Januari 2017 - våren 2018
Omfattning

96 MSEK

Adress
5 km öst om Liden
Byggherre
Eolus Vind AB
Arkitekt/konsult
Kontraktsform
Totalentreprenad
Visa på karta

Veidekke fick återigen förtroende från Eolus Vind och genomförde byggnation av 23 stycken fundament för vindkraftverk i Sundsvall. Projektet var en totalentreprenad med en ordersumma på 96 MSEK.

Veidekkes uppdrag var att bygga vägar, kranplatser, internt kraftnät, fibernät och fundament till 23 stycken vindkraftverk modell Vestas V126-3.45 HH127 med en totalhöjd på 190 meter.

Veidekke har som företag förpliktat sig till tvågradersmålet och arbetar för att temperaturen på jorden inte ska stiga med mer än två grader mellan år 1850 och 2100. Det är därför vi med stor glädje mottog beskedet om fortsatt samverkan med Eolus Vind, vars produkt ligger i linje med vår tro på en hållbar framtid, berättar Peter Svenningsson regionchef på Veidekke.

Veidekke har även i detta projekt att arbetat involverande. Det innebär att fånga den samlade hjärnkraften genom sex involverande nyckelaktiviteter. Aktiviteterna gör det möjligt för medarbetare, kund och leverantörer att komma på fler lösningar och ta bättre beslut.

Jenåsen Vindpark ligger cirka 5 km öst om Liden, Sundvalls kommun i Västernorrlands län.

Ta gärna kontakt med vårt kontor

Veidekke Anläggning, Region Nord

Timotejvägen 59, 901 32 Umeå

T: +46 73 301 74 38

mathias.ronnholm@veidekke.se