Sergelhuset, Stockholm

Tidsram
Augusti 2017 - sommaren 2020
Omfattning

475 MSEK

Adress
Sergels torg, Stockholm
Byggherre
Vasakronan
Arkitekt/konsult
Marge Arkitekter
Kontraktsform
Totalentreprenad i samverkan
Visa på karta
Illustration: Vasakronan

Sergelhuset består av tre ombyggnadsprojekt där Veidekke har fått i uppdrag av Vasakronan att bygga om fronthuset mot Sergels Torg, det så kallade Hus S, i kvarteret Hästskon 12. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på 475 MSEK.

Uppdraget innebär en om- och tillbyggnad på 17 400 kvadrat av Hus S, huset förvandlas nu till nya moderna kontorslokaler för att motsvara mycket höga förväntningar från kommande hyresgäster. Projekteringen har påbörjats och byggstart sker i augusti 2017 som pågår till sommaren 2020.

Målsättningen i projektet är att byggnaden ska miljöcertifieras enligt LEED Platinum, för en långsiktigt hållbar byggnad.

Samverkan

Projektet drivs i samverkan, där korta och effektiva beslutsvägar skapas genom en hög grad av involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion. Det handlar om att få enskilda kompetenser att samverka för projektets bästa.

För att designprocessen ska fungera så effektivt som möjligt projekteras projektet enligt VDC med arbetsmöten/projekteringsmöten enligt en specifik metodik som kallas ”Integrated Concurrent Engineering” (ICE). Det handlar om arbetsmöten där vi genom involvering och samverkan avsevärt förkortar tiden mellan fråga och svar. Något som i vanliga fall kan ta veckor att får svar på kan istället ta några få minuter.

Bygginfo

För aktuellt bygginfo, besök Projektinfo Sergelhuset

Vill du diskutera ett projekt?

Per Wall

Regionchef, Region Bygg Kommersiellt Mälardalen , Solna

T: +46 733 55 06 03

per.wall@veidekke.se