Hökarängsskolan, Stockholm

Tidsram
Juli 2017 - sommaren 2019
Omfattning

187 MSEK

Adress
Fagersjövägen 18, Farsta
Byggherre
Skolor i Stockholm AB
Arkitekt/konsult
Kontraktsform
Generalentreprenad i samverkan
Visa på karta

Veidekke har tillsammans med dotterbolaget Veitech, i uppdrag av SISAB genomfört en ombyggnation av Hökarängsskolan. Projektet var en generalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på 187 MSEK.

I Veidekkes uppdrag ingick en total ombyggnation av Hökarängsskolan med en totalyta på 12 000 kvm. Skolans ytskikt, ventilation och övriga installationer både renoverades och moderniserades.

Fastigheten är ursprungligen från 1950-talet och har grönklassats av Stockholms stadsmuseum vilket betyder att fastigheten har ett högt kulturhistoriskt värde. En utmaning med projektet var att man skulle spränga under skolbyggnaden för att skapa yta för teknikutrymmen. Produktionen är delades in i etapper och stor hänsyn togs till kvarvarande elever och personal på skolan.

Hökarängsskolan var det andra ombyggnadsprojektet som Veidekke utförde åt SISAB i samverkan.

- Många av SISAB:s skolor har ett kulturhistoriskt värde. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ansvar för att förvalta och utveckla vårt bestånd i takt med att Stockholm växer. Projektet på Hökarängsskolan kom att säkerställa att skolan kan användas av stadens barn och unga i många år framöver, säger Claes Magnusson, vd på SISAB.

Vill du diskutera ett projekt?

Jonas Petersson

Regionchef, Region Bygg Stockholm , Solna

T: +46 768 32 91 40

jonas.petersson@veidekke.se