Grund till Sickla stationshus

Tidsram
mars 2020 - 2022
Omfattning

170 milj SEK

Adress
131 54 Nacka
Byggherre
Region Stockholm och Atrium Ljungberg
Arkitekt/konsult
Kontraktsform
Utförandeentreprenad
Visa på karta

Veidekke har tecknat avtal med Region Stockholm, förvaltning för utbyggd tunnelbana och Atrium Ljungberg för att bygga grunden till Sickla stationshus. Projektet är en utförandeentreprenad på cirka 170 MSEK och arbetet startade i mars 2020.

I projektet ingår grundläggning och del av stommen för nya byggnaden Sickla stationshus. Projektet innefattar även del av rulltrappsschakt och biljetthall för nya tunnelbanans station Sickla, som ska bli en ny viktig knutpunkt för kollektivtrafiken för byten mellan tunnelbana, Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. Kontraktet är upphandlat av Region Stockholm men har överlåtits till Atrium Ljungberg som uppför Sickla stationshus. Veidekkes del av projektet beräknas pågå 2020–2022.

- Vi är oerhört glada att få ytterligare ett projekt åt Atrium Ljungberg och Region Stockholm. Jag är säker på att våra goda relationer, som vi etablerat i tidigare projekt, tillsammans med vår starka expertis inom komplexa byggnationer, kommer bidra till ett lyckat projekt, säger Marcus Andersson, regionchef på Veidekke Anläggning Öst.

 

Läs mer om Sickla stationshus

Läs mer om nya tunnelbanan

Vill du diskutera ett projekt?

Marcus Andersson

Regionchef, Region Anläggning Öst , Solna

T: +46 703 34 88 00

marcus.j.andersson@veidekke.se