Kvarteret Gisslaren, Årsta

Tidsram
2019 – 2021
Omfattning

96 st lägenheter

127 milj SEK

Adress
Årstavägen
Byggherre
Familjebostäder
Arkitekt/konsult
Vera Arkitekter
Kontraktsform
Totalentreprenad
Visa på karta

Veidekke Bygg Stockholm ska på uppdrag av Familjebostäder i Stockholm bygga 96 st studentlägenheter samt förskola med tillagningskök i Årsta. Kvarteret Gisslaren, som projektet kallas, är en totalentreprenad på 127 MSEK och beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

Kvarteret Gisslaren består av två huskroppar på 5 respektive 8 våningar och byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. De 96 st studentlägenheterna kommer bestå av 1 rum och kök på ca 28 kvm. De två nedersta våningarna kommer innehålla en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas helt av förskolans verksamhet.

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från Familjebostäder att tillsammans bygga för framtiden och vara en del av utvecklingen av Årstastråket, säger Arne Svensson, Veidekke.

Vill du diskutera ett projekt?

Arne Svensson

Regionchef, Region Bygg Stockholm , Solna

T: +46 705 12 14 90

arne.svensson@veidekke.se