Krediten studentbostäder, Hägersten

Tidsram
2018 – 2019
Omfattning

107 studentbostäder

127 milj SEK

Adress
Hägersten
Byggherre
Robutz Krediten 2 AB
Arkitekt/konsult
NOOA arkitekter
Kontraktsform
Totalentreprenad
Visa på karta

Veidekke fick i uppdrag av Robutz Krediten 2 AB att bygga 107 studentbostäder med plats för 192 studenter i Hägersten. Projektet var en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 127 MSEK.

Uppdraget bestod av att bygga ett hus på 9 våningar med BTA på 6540 kvadratmeter. I lägenheterna finns plats för upp till 3 studenter med egna låsbara rum och gemensamt kök och allrum. Huset byggdes med en modern design med vit fasad.

- Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och ett lyckosamt samarbete tillsammans med Robutz. Detta är Veidekkes andra projekt med studentbostäder med samma projektorganisation. Vi har gjort en ordentlig erfarenhetsåterföring för att skapa riktigt bra förutsättningar och tagit tillvara på den kollektiva intelligensen, säger Arne Svensson på Veidekke.

Robutz Krediten 2 AB är ett helägt dotterbolag till Robutz Fastigheter AB. Koncernen har varit verksam i två generationer som både ägare och förvaltare av fastigheter i Stockholm.

Projektet VDC-projekterades, Virtual Design Construction, en metod som används för att effektivisera processer inom design, byggnad och drift. VDC-arbetet tas sedan med ut i produktionen med bland annat digital ritningshantering. VDC är en del av Veidekkes involverande arbetssätt för effektiva arbetsflöden.

 

Bild: NOOA arkitekter

Vill du diskutera ett projekt?

Jonas Petersson

Regionchef, Region Bygg Stockholm , Solna

T: +46 768 32 91 40

jonas.petersson@veidekke.se