Brf Berget, Alsike

Tidsram
2016 - 2018
Omfattning

Ca. 72 MSEK

Ca. 3 200 kvm

Adress
Rubanksgatan, 741 71 Knivsta
Byggherre
TB Gruppen
Arkitekt/konsult
Kontraktsform
Totalentreprenad
Visa på karta

Prisvärda bostäder med energieffektiva och smarta lösningar utan att tumma på kvaliteten – det var utgångspunkten för Brf Berget i Alsike, Knivsta kommun. Här byggde TB-Gruppen i samarbete med Veidekke 48 bostadsrätter, i olika storlekar med allt från tvåor till femmor, fördelade på två byggnader.

De båda flerfamiljshusen är uppförda i fyra plan samt har underliggande garage med hiss direkt upp från källarplanet. På så sätt frigörs ytor som man annars hade behövt använda till parkering. Driftskostnaderna hålls nere genom solceller och bergvärme. De rymliga balkongerna vetter i huvudsak mot söder och väster och en annan trivsam lösning är att samtliga lägenheter har entré mot en öppen och välkomnande atriumgård med glastak.

Veidekkes arbete innefattade projektering, markarbete, byggnation, installationsarbete samt samordning. Anthony Norén, arbetschef på Veidekke berömmer samarbetet, med väl fungerande involvering och korta beslutsvägar.

– Detta var vårt första projekt med TB-Gruppen och flera uppdrag har följt efter det. TB-Gruppen är en engagerad beställare, från projektering till färdig produkt, och våra dialoger har varit konstruktiva och lösningsfokuserade. Vårt samspel tar tillvara allas kompetens vilket bidrar till både trivsel och ansvarstagande.

Lars Kylin, vd på TB-Gruppen Bostad AB, berättar om utvecklingen av projektet:

- Vi anordnade en egen arkitekttävling för tomten och fick in fyra olika förslag. Det vi gick vidare med blev det slutgiltiga resultatet, med några mindre justeringar för att optimera balkonglägen och ta hänsyn till genomförbarheten. Vi är mycket nöjda med både samarbetet med Veidekke och slutresultatet. Det blev en trevlig bostadsrättsförening som är uppskattad avde boende

Vill du diskutera ett projekt?

Anthony Norén

Regionchef, Region Bygg Uppsala , Uppsala

T: +46 70 764 67 00

anthony.noren@veidekke.se