Hills Villastad, Mölndal

Tidsram
2016 - 2022
Omfattning

Ca. 950 MSEK

144 småhus & 140 lägenheter

Adress
Hills väg, 4315 51 Mölndal
Byggherre
Hills Villastad KB
Arkitekt/konsult
Kontraktsform
Totalentreprena/involveringsentrepenad
Visa på karta

Ett helt nytt bostadsområde växer upp strax söder om Mölndal. I Hills Villastad ligger husen inbäddade i de vackra omgivningarna och det är nära till naturupplevelser, golf och friluftsliv. Samtidigt finns Göteborg, med sitt omfattande utbud, på behändigt avstånd. Veidekke har varit med från start och uppdraget sträcker sig hela vägen från råmark till färdigt projekt.

Beställare är konsortiet Hills Villastad KB, där Nordr och Hills Fastigheter AB ingår. Tillsammans har man utvecklat helheten och Veidekkes arbete innefattar här projektering, markberedning, infrastruktur i form av vägar, vatten, avlopp och el samt byggnation. I Hills Villastad byggs flera typer av bostäder: villor, parhus, radhus och flerbostadshus med lägenheter. Totalt kommer 430 trivsamma hem att färdigställas.

Tidigt uppfördes en fältfabrik för produktion av småhus i moduler. Här tillverkas ytterväggar med panel och inmonterade fönster, mellanbjälklag samt takelement med takstolar, glespanel, råspont och takpapp. Att producera detta på plats leder till minskat spill och avfall liksom färre transporter. Trafiken reduceras också av att schaktmassorna används som fyllnadsmaterial inom området.

Det vackra landskapet ramar in den nya bebyggelsen och husen har fin utsikt mot den natursköna golfbanan och klubbhuset som även innehåller en restaurang. Nedanför villastaden är en damm anlagd där dagvattnet samlas och varma sommardagar går det utmärkt att svalka fötterna här.

Jannice Wahlström, projektutvecklingschef på Nordr i Göteborg, berömmer samarbetet med Veidekke:

– Vi har en öppen, engagerad och ärlig kommunikation och vi är stolta över vad vi utvecklar och bygger tillsammans. Veidekke har från start varit en bra och seriös samarbetspartner för Hills Villastad. En lång tidscykel för produktion och inflyttningar är en utmaning i sig, men vi använder detta till att ge en bättre service med snabb återkoppling och får även mer kunskap om vad våra köpare efterfrågar. Området blir så fint!

Christer Carlberg, arbetschef på Veidekke med huvudansvar för hela projektet, delar beställarens åsikt om att detta är ett framgångsrikt projekt på alla sätt.

– Vi är mycket nöjda med hur fint området har blivit och hur väl det smälter in i naturen och omgivningen. Hills Villastad är ett riktigt lyckat projekt med förstklassigt samarbete i alla led. Vi känner tillit till varandra och detta är ett föredömligt exempel på hur samverkan ska fungera. Tillsammans skapar vi precis det som var tanken från början; ett populärt bostadsområde nära natur och friluftsliv och med närhet till en storstad.

Vill du diskutera ett projekt?

Stefan Wegner

Regionchef, Region Bygg Väst

T: +46 768 32 91 22

stefan.wegner@veidekke.se