Svea Torn, Stockholm

Tidsram
Augusti 2005 - December 2007
Omfattning

101 milj kr ex moms

Adress
Löjtnantsgatan i Stockholm
Byggherre
Veidekke Bostad AB
Arkitekt/konsult
ÅWL Arkitekter
Kontraktsform
Totalentreprenad
Visa på karta
Hitta bostad i Mälardalen

Det mest spektakulära bostadshus som byggts i Sthlm?

På Gärdet är utan tvekan ett av de mest spektakulära bostadshus som någonsin byggts i Stockholm. Det är ett bostadshus som sticker ut både genom sin höjd och form, ett hus som både binder samman och kontrasterar några av de mest intressanta perioderna i Stockholm bebyggelseutveckling.

Svea Torn är en imponerande arkitektonisk skapelse på Nedre Gärdet i Stockholm, som erbjuder ett boende som går utanpå det mesta. Ett cylinderformat torn i 16 våningar med totalt 70 lägenheter och cirka 55 meter på höjden. Inflyttning ägde rum i slutet av 2007. Svea Torn är uppfört av Veidekke Bostad tillsammans med Veidekke Entreprenad AB, Bygg Stockholm.

Byggnaden är uppförd i Kvarteret Svea Artilleri på A1:s gamla område vid Valhallavägen på Östermalm. Bostadsgästerna som har flyttat in i detta hus har en fantastisk utsikt över Stockholm stad. De har även en tacksam närhet till Östermalms variationsrika utbud. Riktar du blicken i motsatt riktning har du möjlighet att njuta av Lill-Jansskogens och Ekoparkens vackra vyer och motionsstigar. Svea Torn är ett unikt boende som lever upp till dagens livsstil med höga och mångskiftande krav.

Ansvarig arkitekt för Svea Torn är Tomas Åsberg, ÅWL Arkitekter. Ansvarig för detaljplan är Aleksander Wolodarski, Stadsbyggnadskontoret. Avsikten var att skapa en ”fyr” i natursten och glas som lyser upp på kvällarna.

Vill du diskutera ett projekt?

Jonas Petersson

Regionchef, Region Bygg Stockholm , Solna

T: +46 768 32 91 40

jonas.petersson@veidekke.se