The Winery hotel

Tidsram
April 2014 - februari 2016
Omfattning

200 milj SEK

Adress
Järva krog, Solna
Byggherre
Fabege
Arkitekt/konsult
Archus Arosia Arkitekter AB
Kontraktsform
Totalentreprenad i samverkan
Visa på karta

Veidekke Bygg Stockholm och Arcona har på uppdrag av Fabege byggt ett unikt hotell. The Winery hotel har ett visionärt koncept som är utvecklat med fokus på det ökade intresset för vin och vintillverkning. Projektet var en totalentreprenad med ett ordervärde på ca 200 mkr.

Vid norra infarten till Stockholm, på promenadavstånd från Friends Arena, tecknade hotellegendaren Ejnar Söder tillsammans med HKC Hotels ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel. Hotellet har ett bärande tema på vin och vintillverkning, både i verksamheten med egen vintillverkning, och i lokalernas utformning och utseende.

The Winery Hotel med 184 rum, är utformat för att få fyra stjärnor. Inspiration till hotellets design har bland annat hämtas från Wythe Hotel Brooklyn i New York City. Från hotellets lobby ser man ekfaten där vinet lagras. I direkt anslutning finns ett vinotek där tusentals flaskor är grupperade efter ursprung.

Samverkan mellan Veidekke och Arcona baseras på en involverande arbetsprocess med en samsyn på säkerhet, miljö och kvalitet där visionen är ett värdeskapande samspel med alla inbladade. Detta skapar sänkta kostnader, bättre kvalitet och funktionalitet för kunden, samt högre effektivitet och säkerhet för alla aktörer i projektet.

Alla material valdes med tanke på energieffektivitet och hållbarhet ur ett livscykelperspektiv. Byggnaden projekterades med målet att nå miljöcertifieringen BREEAMs nivå Very good, där energieffektivitet och hänsyn till miljöpåverkan vid materialval är styrande.

The Winery Hotel
The Winery Hotel

Vill du diskutera ett projekt?

Per Wall

Regionchef, Region Bygg Kommersiellt Mälardalen , Solna

T: +46 733 55 06 03

per.wall@veidekke.se